Teardrop Trailer  -  det bränslesnåla husvagnsalternativet

Click here for the English version

 

Välkommen till Siggesidorna

 

Hem
Tekniska data
Planlösning
För- och nackdelar 
Teardrop Trailers
Galleri
Kontakt

 

Är du intresserad av en schysst liten husvagn för två personer?

En vagn för övernattning vid långa resor, snarare än en svårmanövrerad bränsleslukande sommarstuga på hjul (=vanlig husvagn), som med visst besvär går att transportera efter en personbil.

 

Ett flertal personer har  visat intresse för att köpa en Teardrop Trailer, och jag planerar nu att tillverka några vagnar för försäljning.  Vagnarna kommer i stort att likna prototypen, men vissa detaljer kommer att ändras p.g.a. av de erfarenheter jag vunnit under campingsäsongerna 2007 och 2008.

Kontakta mig gärna om du är intresserad av att förvärva en Sigge GT i någon form mellan halvfabrikat och fullt färdig vagn. 

Kontakta mig också gärna om du besitter tillverkningsresurser inom snickeri, plastkomposit eller svets- o smide och är intresserad av ett samarbete inom tillverkning av Teardrop Trailers.

I brist på bättre namn har jag döpt vagnen till Sigge GT, men jag kallar den i dagligt tal bara för GT:n eller vagnen. Här på hemsidan är det GT:n eller Sigge GT som gäller.

På dessa sidor beskrivs den prototyp av en Teardrop Trailer som jag byggde 2007, och som har väckt glad och nyfiken uppmärksamhet på vägar och campingplatser i Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Tjeckien, Österrike och Italien.

Sigge GT är något större än den ursprungliga amerikanska Teardropen, och modellen kallas ibland för Maxi Teardrop. Den är dock fortfarande långt mycket mindre än traditionella husvagnar av modernt snitt. Den stora skillnaden gentemot traditionella Teardrops är att Sigge GT har en ”kajuta” för matlagning och intagande av måltider. Detta främst pga av det opålitliga klimat vi i norra Europa tvingas leva med. En fördel med detta är även att förvaringsutrymmena blir radikalt bättre så att man slipper förvara sina dagliga tillhörigheter i väskor. Istället finns gott om plats i vagnens inbyggda förvaringsutrymmen.

Utförandet av de vagnar som jag planerar att tillverka kommer att kunna variera beroende på köparens önskemål. Stor vikt läggs vid köparens åsikter och erfarenheter, inte minst för att jag med kundens hjälp vill förbättra konstruktionen inför framtida tillverkning.

Kontakta mig gärna för en förutsättningslös diskussion.

Copyright © Martin Sigge 2008